ღೋ✽❤✽ღೋ═════════ღೋ✽❤✽ღೋ
ƸӜƷ░░░░░WELCOMEƸӜƷ
ღೋ✽❤✽ღೋ═════════ღೋ✽❤✽ღೋ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Το καλό επιστρέφει πάντα πίσω...


.•✿.•✿ .•✿.•✿ 




Ο Ευθύμιος παρολίγο να μην δει την κυρία, μέσα στο σταματημένο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου. Έβρεχε πολύ και ήταν σκοτάδι. Αλλά κατάλαβε ότι χρειαζόταν βοήθεια. Έτσι σταμάτησε το αυτοκίνητό του και πλησίασε.

Το αυτοκίνητό της φαινόταν να είναι καινούργιο. Η Κυρία φοβήθηκε λίγο τον άγνωστο μέσα στη νύχτα μην της επιτεθεί... η εμφάνισή του δεν της ενέπνεε εμπιστοσύνη, φαινόταν φτωχός και πεινασμένους. Ο Ευθύμιος αντιλήφθηκε ότι η κυρία ήταν φοβισμένη και της είπε:
-Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω, κυρία μου, μην ανησυχείτε. Γιατί δεν περιμένετε στο αυτοκίνητό μου, όπου είναι λίγο πιο ζεστά?  Επι ευκαιρίας, το όνομά μου είναι Ευθύμιος..

Η κυρία είχε πάθει λάστιχο και επιπλέον ήταν και προχωρημένης ηλικίας.

Ενώ η βροχή έπεφτε σε χείμαρρους, ο Ευθύμιος έσκυψε, τοποθέτησε τον γρύλλο... σήκωσε το αυτοκίνητο... και άλλαξε το σπασμένο λάστιχο.... όπου λερώθηκε και έγινε εντελώς μούσκεμα .... Οσο έσφιγγε τα μπουλόνια της ρόδας η γυναίκα άνοιξε την πόρτα και άρχισε να συνομιλεί μαζί του.

Του είπε ότι δεν ήταν ντόπια, οτι ήταν απλώς περαστική  και ότι δεν ήξερε πώς να τον ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθειά του.
Ο Ευθύμιος χαμογέλασε καθώς τελείωσε τη δουλειά του και σηκώθηκε...
Τον ρώτησε πόσο χρωστούσε. Η Κυρία είχε ήδη φανταστεί όλα τα φοβερά πράγματα που θα μπορούσαν να της είχαν συμβεί αν ο Ευθύμιος δεν είχε σταματήσει να την σώσει. Αλλά αυτός δεν σκεφτόταν τα χρήματα, του άρεσε να βοηθάει τους ανθρώπους. Αυτός ήταν ο τρόπος ζωής του.

Και της απάντησε...-Αν θέλετε πραγματικά να με πληρώσετε, την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον σε δυσκολία, θυμηθείτε με  και δώστε στον άνθρωπο αυτό τη βοήθεια που χρειάζεται.

Λίγα χιλιόμετρα μετά η κυρία σταμάτησε σε ένα μικρό εστιατόριο... ήρθε η σερβιτόρα και της έδωσε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσει τα μαλλιά της, προσφέροντάς της και ένα πολύ γλυκό χαμόγελο. Η γυναίκα παρατήρησε ότι η σερβιτόρα ήταν περίπου οκτώ μηνών έγκυος, αλλά δεν επέτρεπε στον εαυτό της η ένταση και η κούραση να άλλαζε την ευγενική συμπεριφορά της στους άλλους... και έμεινε έκπληκτη στο πώς κάποιος που είχε τόσα λίγα, μπορούσε να αντιμετωπίσει τόσο καλά έναν ξένο. Τότε θυμήθηκε τον Ευθύμιο

Μόλις τελείωσε το δείπνο της, και ενώ η σερβιτόρα πήγαινε σε άλλο τραπέζι, η κυρία βγήκε έξω από το εστιατόριο.
Η σερβιτόρα ξαναγύρισε περίεργη να μάθει, που πήγε η κυρία, όταν παρατήρησε ένα σημείωμα
γραμμένο στο τραπέζι, πάνω από το οποίο είχε αφήσει ένα σημαντικό ποσό. Δάκρυα κύλησαν από τα μάτια της μόλις διάβασε αυτά που η κυρία της είχε γράψει. Ελεγε: "Κρατήστε αυτό το ποσό. Κάποιος με βοήθησε σήμερα και με τον ίδιο τρόπο τώρα εγώ βοηθάω εσάς. Αν θέλετε πραγματικά να μου επιστρέψετε τα χρήματα, μην αφήσετε αυτό το κύκλο αγάπης να τελειώσει με εσάς, βοηθήστε κάποιον. "

Εκείνο το βράδυ, η σερβιτόρα επιστρέφοντας στο σπίτι, κουρασμένη, πήγε στο κρεβάτι να ξαπλώσει.. Ο σύζυγός της κοιμόταν ήδη και εκείνη σκεφτόταν τα χρήματα και ό, τι η κυρία
της είχε γράψει. Πώς μπορούσε αυτή η κυρία να ξέρει ότι ο σύζυγός της και εκείνη είχαν τόσο ανάγκη αυτά τα χρήματα?: με το μωρό που πρόκειται να γεννηθεί, όλα θα γινόντουσαν πιο δύσκολα .. Σκεπτόμενη την ευλογία που είχε λάβει, ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό της ένα μεγάλο χαμόγελο. Ευχαρίστησε τον Θεό και γύρισε προς τον ανήσυχο σύζυγός της, ο οποίος συνέχιζε να κοιμόταν στη δικιά του πλευρά.. τον άγγιξε με ένα απαλό φιλί και ψιθύρισε:
 -Ολα θα πάνε καλά... σ'αγαπώ Ευθύμιε..!"

.•✿.•✿ .•✿.•✿ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου