ღೋ✽❤✽ღೋ═════════ღೋ✽❤✽ღೋ
ƸӜƷ░░░░░WELCOMEƸӜƷ
ღೋ✽❤✽ღೋ═════════ღೋ✽❤✽ღೋ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Το Πιο Ομορφο Πράγμα Στον Κοσμο...


 ★✽ º°¸.•¨¯`•.✽♡✽¸¸

Ένας διάσημος ζωγράφος, ο οποίος είχε κάνει αρκετά έργα μεγάλης ομορφιάς, ήταν πεπεισμένος ότι ακόμα δεν είχε ζωγραφίζει το αριστούργημά του.
Πήρε λοιπόν τον δρόμο προς την αναζήτηση της έμπνευσής του... και μια μέρα, σε ένα χωματόδρομο, συνάντησε έναν ηλικιωμένο ιερέα, ο οποίος τον ρώτησε για που το είχε βάλει.... 
-Δεν ξέρω... απάντησε ο ζωγράφος...-ψάχνω να ζωγραφίσω το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Μήπως μπορείτε να μου πείτε εσείς πού μπορώ να το βρω?? 
-Είναι πολύ απλό... είπε ο ιερέας...-σε κάθε εκκλησία...σε κάθε πίστη μπορείς να βρείς αυτό που χρειάζεσαι. Η Πίστη είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο...

Ο ζωγράφος συνέχισε το ταξίδι του και στον δρόμο του συνάντησε μια νεαρή νύφη. Τη ρώτησε αν ήξερε τι ήταν το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. 

-Η Αγάπη... απάντησε η γυναίκα... -Η Αγάπη κάνει τους φτωχούς πλούσιους, επουλώνει όλες τις πληγές και κάνει Πολύ το λίγο... Χωρίς Αγάπη δεν υπάρχει Ομορφιά... 

Ο ζωγράφος συνέχισε και πάλι την αναζήτησή του. Ενας όμως εξαντλημένος στρατιώτης πέρασε από μπροστά του... και όταν ο ζωγράφος του έθεσε το ίδιο ερώτημα, ο ίδιος απάντησε:

 -Η Ειρήνη είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Και ο πόλεμος είναι το πιό άσχημο... Οπού είναι η Ειρήνη, είναι σίγουρο ότι Εκεί βρίσκεται και η ομορφιά"
Πίστη, Αγάπη και Ειρήνη...
Πώς θα μπορούσα να τα ζωγραφίσω? Σκέφτηκε θλιμμένος ο καλλιτέχνης και κουνώντας το κεφάλι του αποθαρρυντικά, πήρε τον δρόμο του γυρισμού με κατεύθυνση το σπίτι του. 
Μπαίνοντας στο σπίτι, ξαφνικά το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο, το είδε μπροστά του: Στα μάτια των παιδιών ήταν η Πίστη... Η Αγάπη έλαμπε στο χαμόγελο της γυναίκας του και εκεί, στο φτωχικό αλλά ζεστό σπιτάκι του, υπήρχε και η Ειρήνη για την οποία του είχε μιλήσει ο στρατιώτης. 
Και έτσι ο ζωγράφος δημιούργησε τον πίνακα "Το Πιο Ομορφο Πράγμα Στον Κόσμο"
Και όταν το τελείωσε... το ονόμασε "Το Σπίτι μου." 
 ★✽ º°¸.•¨¯`•.✽♡✽¸¸

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου